Gelozia …

Bun gasit dragii mei  . 

Vreau sa discutam un pic despre GELOZIE  , un sentiment foarte des intalnit printre noi oamenii , un sentiment  , la altii mai impulsiv  , la altii deloc existent , in functie de personalitatea fiecaruia , de relatia cu partenerul , de cum percepe fiecare lumea , omul , lucrurile .  

Gelozia pleaca de la o simpla suspiciune , si poate degenera in diverse situatii.  

Este trist sa constatam ca din gelozie , multe persoane recurg la sinucidere , ori la crima.  

Conform DEX-ului , gelozia este catalogata ca fiind un sentiment chinuitor si obsedant pe care îl provoacă în sufletul cuiva , bănuiala sau certitudinea că ființa iubită îi este necredincioasă.  

Daca nu  esti gelos intr-o relatie , se spune ca nu iti pasa de cel de langa tine , daca te inseala sau nu , ce face , ce nu face , si ca atare nu-l iubesti.  

Daca esti gelos , poate prea gelos , iar nu este bine pentru ca devii prea suspicios , insistent in a cere mereu explicatii la niste gesturi puerile , insignificante , 

Tu esti gelos/geloasa ? 

De regula ,  gelozia exista atunci  cand partenerul iti da motive de gelozie si anume , intarzie nemotivat , fara sa se justifice sau are tel. inchis atunci cand stii ca de obicei nu il are , se eschiveaza atunci cand l-ai prins cu mata in sac in loc sa  it idea un raspuns/explicatie rezonabila , stiu si eu  , motive pot  fi multe .  

Excludem variantele cand tu te manifesti gelos chiar fara nici un motiv anume doar ca ti s-a parut tie ceva ne la locul lui . 

 Intr-o relatie bazata pe incredere , sinceritate , respect , si nu in ultimul rand dragoste , iar subiectii sunt oameni normali la cap , fara antecedente penale , „alcoolice„ sau „criminale„ , parerea mea este ca  nu trebuie sa existe gelozie sub nici o forma.  

Asadar , evitati scenele de gelozie , nu dati motive partenerului sa fie gelos , si orice probleme apar , discutati pe cale pasnica , pentru ca la urma urmei , viata este si asa prea scurta si scumpa , ca sa ne-o mai facem si noi amara .  

Pe curand !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: